Τσίπρας: Κορυφή του παγόβουνου η λίστα Λαγκάρντ

«Είμαστε προετοιμασμένοι για μια μεγάλη σύγκρουση»

Τσίπρας: Κορυφή του παγόβουνου η λίστα Λαγκάρντ
Ως την «κορυφή του παγόβουνου ενός ��υστήματος κλεπτοκρατίας» χαρακτηρίζει τη λίστα Λαγκάρντ ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τις πολιτικές και τις ποινικές ευθύνες, τονίζοντας ότι οι πρώτες «ανήκουν σε όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό», ενώ οι δεύτερες πρέπει να διερευνηθούν «εκεί όπου είναι προφανές πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να εντοπιστούν».

Ο ίδιος τονίζει ότι η εναλλαγή στην εξουσία με «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλά μια συνηθισμένη εναλλαγή, αλλά αλλαγή καθεστώτος» και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι έτοιμοι για σκληρές μάχες: «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά για μια μεγάλη σύγκρουση. Αυτή η σύγκρουση απαιτεί ριζοσπαστικές, θαρραλέες επιλογές, αλλά και προγραμματικό σχεδιασμό, σχέδιο για τα βήματα που θα ακολουθήσουμε στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στην κριτική ότι τον τελευταίο καιρό κλίνει προς το κέντρο, σχολιάζει: «Οι έννοιες Κέντρο, Δεξιά, Κεντροαριστερά «είναι λίγο σχετικές. Το θέμα είναι να δούμε το περιεχόμενο της πολιτικής».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top