2013… πυρά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ και τις πολιτικές ευθύνες!

Η προανακριτική... οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση

​Το πνεύμα των Χριστουγέννων «πέθανε» και ο νέος χρόνος μπήκε με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπά κόκκινο με αφορμή την πρόθεσή του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και για τον Ευ. Βενιζέλο.

«Θα ζητήσουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κκ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πλήξει το ΠΑΣΟΚ «γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας. Δεν θα τα καταφέρουν. Και οι πολίτες που υφίστανται τόσες θυσίες καταλαβαίνουν Θα αποτύχουν τραγικά όπως και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που φαίνεται ότι δεν τους δίδαξε τίποτ��. Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαδιακή. Η αποκάλυψη του παιχνιδιού τους άρχισε και θα είναι πλήρης».

Κύκλοι της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς είχε τόσο το κίνητρο όσο και τη δυνατότητα να νοθεύσει τη λίστα. Μάλιστα εκτιμούν πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή και για τον Ευ. Βενιζέλο, έχει στόχο πολιτικά και μόνο οφέλη

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα από την άλλη τονίζει πως η κυβέρνηση επιχειρεί περιορισμό της διαλεύκανσης της υπόθεσης στο πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου και κάνει λόγο για «διαχρονική ομερτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Στην Κουμουνδούρου πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ��α εμπλακούν στην υπόθεση και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Γ. Παπανδρέου ακόμη και ο Λ. Παπαδήμος, ως πρώην πρωθυπουργοί. Ωστόσο σημειώνουν ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο και τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας. Στην Ιπποκράτους πάντως τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση και σε κάθε τόνο ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου καθώς η λίστα είχε δοθεί στον τότε υπεύθυνο του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.

Βίντεο Mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top