ΔΗΜΑΡ: διαφωνούν με την πρόταση για προανακριτική οι Βουδούρης - Μουτσινάς

"Φωτογραφίζουν" ευθύνες και του Ε. Βενιζέλου...

Διαφωνούν με την πρόταση σύστασης προανακριτικής για τη διερεύνηση των ευθυνών των Γ. Παπακωνσταντίνου, στην απαλοιφή των ονομάτων συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Βουδούρης - Μουτσινάς, σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε και το κόμμα τους μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Μάλιστα, οι δύο βουλευτές "φωτογραφίζουν" με τα όσα ανακοίνωσαν συνυπευθυνότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλου (τουλάχιστον), ταυτιζόμενοι με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που διαφοροποιούνται από ενέργεια του κόμματός τους…

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν:

«Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει, μέρα με τη μέρα, το μέγεθος της σαθρότητας του πολιτικού συστήματος. Η εύκολη απάντηση εκ μέρους του Κοινοβουλίου θα ήταν να ρίξει “αίμα στην αρένα”, δηλαδή να απομονώσει τις ποινικές ευθύνες από τις πολιτικές και τις ευθύνες αυτές να τις επιρρίψει σε ένα μόνο πρόσωπο, στο οποίο θα εκτονωθεί όλη η λαϊκή οργή. Οι ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει προφανώς να διερευνηθούν. Είναι όμως εξίσου προφανές ότι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής με μοναδική ονομαστική αναφορά στο πρόσωπο αυτό, περιορίζει εξαρχής με απαράδεκτο τρόπο τα θέματα που πρέπει να εξετασθούν για την αναζήτηση όλης της αλήθειας.

1. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, πρέπει να αναζητηθούν σχετικά με την υπεξαίρεση ονομάτων από τη Λίστα, για όλα τα πρόσωπα που την είχαν στην κατοχή τους και όχι μόνο για ένα πρόσωπο.

2. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, υπάρχουν για όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν να κατέχουν τη Λίστα, η οποία παραδόθηκε στις Ελληνικές Αρχές χωρίς να πρωτοκολληθεί σε καμία υπηρεσία, ούτε καν σε εμπιστευτικό πρωτόκολλο, το οποίο υπάρχει ακριβώς για την αρχειοθέτηση ευαίσθητων αρχείων.

3. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, υπάρχουν για όλα τα πρόσωπα τα οποία είχαν από το θεσμικό τους ρόλο τη δυνατότητα και το καθήκον να αξιοποιήσουν τη Λίστα σε όφελος του Δημοσίου και δεν το έπραξαν.

4. Ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, υπάρχουν για όλα τα πρόσωπα που, κατέχοντας τη Λίστα λόγω θεσμικής ιδιότη��ας, δεν φρόντισαν για τη διαφύλαξή της και τη παράδοσή της, όπως και για όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν να κατέχουν τη Λίστα ενώ δεν το δικαιολογούσε καμία θεσμική τους ιδιότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top