Κρίση-κρίση αλλά εκταμιεύθηκε η δόση για τα κόμματα!

Στο ΠΑΣΟΚ τα πιο πολλά χρήματα! Διαβάστε πόσα εκ. ευρώ εισπράττει...

Κρίση-κρίση αλλά εκταμιεύθηκε η δόση για τα  κόμματα!
Την πολυπόθητη εκταμίευση της γ’ δόσης (αλλά της τακτικής χρηματοδότησης και όχι του προγράμματος βοήθειας της τρόικας…) έλαβαν τα περισσότερα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με κοινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Πρόκειται συγκεκριμένα για χρηματοδότηση συνολικού ύψους 7,72 εκατ. ευρώ, η οποία σύμφωνα με την απόφαση διατίθεται στα κόμματα για την οικονομική τους ενίσχυση και για ερευνητικούς-επιμορφωτικούς σκοπούς.

Το παράδοξο είναι το μεγαλύτερο ποσό (3.107.705 ευρώ ) λαμβάνει το… τρίτ�� κόμμα στις τελευταίες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ ( το οποίο ως γνωστόν έχει και τις πιεστικότερες οικονομικές ανάγκες), καθώς η διανομή της επιχορήγησης έγινε με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών του… 2009!

Ακολουθούν σε ποσό επιχορήγησης η Ν.Δ. με 2.429.469 ευρώ, το ΚΚΕ με 746.737 ευρώ, ο - εκτός Βουλής σήμερα - ΛΑ.Ο.Σ με 622.748 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ με 556.005 ευρώ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 257.333 ευρώ. Αντιθέτως έμειναν εκτός επιχορήγησης από την συγκεκριμένη δόση κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή σήμερα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top