ΣΥΡΙΖΑ: Ευθύνες και σε Παπανδρέου, Βενιζέλο και Στουρνάρα για τη λίστα Λαγκάρντ

«Δεν περιμένουμε την αλήθεια από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση Siemens»

ΣΥΡΙΖΑ: Ευθύνες και σε Παπανδρέου, Βενιζέλο και Στουρνάρα για τη λίστα Λαγκάρντ
Σήμερα θα καταθέσει την δική του πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής που διερευνήσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων για το χειρισμό της λίστας λαγκάρντ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα βάλει στο κάδρο και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον διάδοχο του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, ωστόσο, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και τον Γιάννη Στουρνάρα κάνοντας λόγο για αναζήτηση της λίστας μετά από τη λαϊκή κατακραυγή.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων.

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα , πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξη της και την μη αξιοποίηση της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή ύστερα από τρείς ολόκληρους μήνες .

Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Eίναι άλλωστε αυτο�� που κατασκεύασαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων .

Παρακολουθούμε επίσης τις τελευταίες ημέρες τις ανυπόστατες διαρροές-κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν. Τους λέμε για άλλη μια φορά, πως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί που εξέθρεψαν τη διαφθορά δεν μπορούν να ξανακοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top