Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η ξαδέρφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη

Απαντά για το αν είναι νομιμα αλλά όχι για το αν έχουν φορολογηθεί

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η ξαδέρφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ελένη
Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, υπέβαλε η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το όνομα της κας Παπακωνσταντίνου έχει εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αν και η ίδια απέφυγενα τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει συνεδριάσει το ΔΣ του Ταμείου για να κάνει αποδεκτή την παραίτηση. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η παραίτησή της θα γίνει δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Παπακωνσταντίνου, για λόγους ευθυξίας, στην επιστολή παραίτησής της αναφέρει ότι αδίκως έχει εμπλακεί στην υπόθεση, καθώς τα χρήματα της ιδίας και του συζύγου της είναι απολύτως νόμιμα, αλλά υποβάλει την παραίτησή της για να μην αποτελέσει εμπόδιο ή λόγο δημιουργίας προσκομμάτων στο έργο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Η κα Παπακωνσταντίνου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, έχει σπουδάσει νομικά στο London School Of Economics, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Συνέχισε τις σπουδές της στο Βέλγιο και πήρε διδακτορικό από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος σε μεγάλες εταιρείες όπως η Toyota Hellas, η Swarowski, η Philip Morris/Παπαστράτος και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Στο ΤΑΙΠΕΔ είχε τοποθετηθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.
«Είναι νόμιμα τα χρήματα» σχολιάζει η ίδια. Φορολογημένα όμως;

«Τα χρήματα στο λογαριασμό μου στον τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων» υπογράμμισε η κυρία Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την υποβολή της παραίτησης της από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο, η ίδια αποφεύγει να απαντήσει στο «καυτό» ερώτημα εάν είναι φορολογημένα τα χρήματα!

Αναλυτικά η δήλωση της κας Παπακωνσταντίνου:

«Τα χρήματα στο λογαριασμό μου στον τράπεζα HSBC είναι προϊόν νόμιμων εισοδημάτων. Είναι αστήρικτη η δημόσια μνεία του ονόματός μου και είναι γνωστή η επαγγελματική μου πορεία. Ωστόσο υποβάλλω την παραίτηση μου από το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να μην δημιουργήσω προβλήματα στη λειτουργία του Ταμείου».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top