Οι 71 που υπέγραψαν την πρόταση άσκησης δίωξης για Παπακωνσταντίνου

Δεν υπέγραψαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης – «Ναι» από 8 μέλη της κυβέρνησης

Χωρίς την υπογραφή του πρωθυπουργού, ως είθισται, αλλά και των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (Βενιζέλο και Κουβέλη) αλλά με τη νομιμοποίηση της υπογραφής από 71 βουλευτές θα συγκροτηθεί η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μεταξύ των 71 υπογραφών εντοπίζονται και 8 μέλη της κυβέρνησης (4 υπουργοί και 4 υφυπουργοί), ενώ ο πρώην υπουργός κατηγορείται για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν και διαδικασίες εκτός Βουλής ώστε ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με το κοινό Ποινικό Δίκαιο και όχι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Από τη ΝΔ υπέγραψαν την πρόταση 36 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο γραμματέας Θανάσης Μπούρας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Μάκης Βορίδης, Μανόλης Κεφαλογιάννης και Σοφία Βούλτεψη.

Από το ΠΑΣΟΚ υπέγραψαν 22 βουλευτές μεταξύ των οποίων ο γραμματέας Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών (επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου) Φίλιππος Σαχινίδης.

Από τη ΔΗΜΑΡ, τέλος, υπέγραψαν συνολικά 13 βουλευτές, δηλαδή όλη κοινοβουλευτική ομάδα εκτός του αρχηγού του κόμματος Φώτη Κουβέλη και των Βουδούρη και Μουτσινά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top