Λοβέρδος: Η Γερμανία μαζί με το Γιώργο και την παρέα του μας έβαλαν στο ΔΝΤ!

Ευθύνες σε στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου επιρρίπτει ο πρώην πρωθυπουργός

Λοβέρδος: Η Γερμανία μαζί με το Γιώργο και την παρέα του μας έβαλαν στο ΔΝΤ!
«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου ευθύνονται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ» τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στις «6 μέρες».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι η ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα ανήκουν «ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1980»: «Δεν είναι πρόσφατες. Αφορούν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ελευθερίας στο π��δίο της οικονομίας. Δεν έχουμε μόνο πρόβλημα χρέους, αλλά και ανταγωνιστικότητας. Για το πρώτο τα τελευταία τρία χρόνια κάναμε προσπάθειες και ο λαός θυσίες. Για το δεύτερο, όμως, δεν έγινε σχεδόν τίποτε».

Όσον αφορά, τα σχετικά με το ΔΝΤ, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι «αποτελούν άλλο θέμα και τελείως διαφορετικό» για το οποίο οφείλονται -όπως τονίζει- «η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σε ό,τι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς, είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα».

Τέλος, όσον αφορά τη ΡΙΚΣΣΥ, δηλώνει ότι δεν είναι κόμμα, αλλά πολιτική κίνηση και πως στόχος είναι η δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, ο οποίος «θα καλύψει το χώρο από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top