Λίστα Λαγκάρντ: Τα τρία ηλεκτρονικά αρχεία που έκαψαν τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Έντονοι κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ

Λίστα Λαγκάρντ: Τα τρία ηλεκτρονικά αρχεία που έκαψαν τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Τρία ηλεκτρονικά αρχεία με ισάριθμα ονόματα είναι εκείνα που… «καίνε» τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και τον καθιστούν ύποπτο για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως έγραψε και το star.gr, πρόκειται για τρία αρχεία που όπως ανακάλυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα που είχε σταλεί στο ΣΔΟΕ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν να ξετυλίγουν τον μίτο των ηλεκτρονικών αρχείων, πραγματοποίησαν έρευνα για το φορολογικό προφίλ των τριών ονομάτων που είχαν αφαιρεθεί από τη λίστα Λαγκάρντ και τελικά… σκόνταψαν πάνω στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Όπως αποδείχθηκε τα δύο αρχεία περιελάμβαναν τα ονόματα του Συμεών Σικιαρίδη και της συζύγου του Ελένης Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ το τρίτο αρχείο, το όνομα του Ανδρέα Ρωσσώνη ο οποίος είναι σύζυγος της επίσης εξαδέλφης του πρώην υπουργού, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώτος λογαριασμός της Ελένης Παπακωνσαντίνου και του συζύγου της φαίνεται να ανοίχτηκε στην HSBC το 2005 και όπως προκύπτει από την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού, έως το Φεβρουάριο του 2007 είχαν περάσει συνολικά 1.222.335 εκατ. δολάρια. Στον δεύτερο λογαριασμό που ανήκει στον Ανδρέα Ρωσσώνη δεν βρέθηκαν κινήσεις γιατί είναι κλειστός.

Οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης απέστειλαν τον φάκελο με τα νέα στοιχεία στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος, τα μέλη της οποίας έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ερευνήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού.

Ο ίδιος μιλά για σκευωρία και αρνείται ότι αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του από τη διαβόητη λίστα, όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει. Ο Ε. Βενιζέλος έσπευσε να τον διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που συνθέτουν την κυβέρνηση συμφώνησαν στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top