Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου ζητά ο Κουβέλης, συμφωνούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Γ. Παπανδρέου: όλα στο φως η πάγια θέση μου

Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου ζητά ο Κουβέλης,   συμφωνούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Πρώτη ανάρτηση 19.53

Τη σύσταση πρανακριτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, σχετικά με την παραποίηση της «λίστας Λαγκάρντ».

«Το δημόσιο συμφέρον έχει προσβληθεί όπως και η ελληνική κοινωνία, δήλωσε κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επικαλέσθηκε την εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα ονόματα που αφαιρέθηκαν από την λίστα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και υποστήριξε ότι είναι επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής.

Η συγκεκριμένη πρόταση βρίσκει σύμφωνο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ η κυβέρνηση τοποθετήθηκε επίσημα πριν από λίγο υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, συμφωνεί με την συγκεκριμένη πρόταση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, όπως άλλωστε άφηνε να εννοηθεί στην ανακοίνωσή του για τη διαγραφή Παπακωνσταντίνου. Ύστερα μάλιστα από τηλεφωνική επικοινωνία των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου δήλωσε για το ζήτημα: "Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν αποκλείεται να τεθεί ζήτημα παραγραφής των ευθυνών του Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς έχουν μεσολαβήσει δύο σύνοδοι της Βουλής από την υπουργική του θητεία, έστω και εάν η πρώτη από αυτές (μετά τις εκλογές του Μαϊου) διήρκεσε μόλις μία ημέρα!

Μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το ζήτημα της παραπομπής ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά να υπάρξει έρευνα, αλλά φέρεται να αναμένει την δικογραφία για την αναλυτική τοποθέτησή του, ενώ επιμένει να θέτει ζήτημα ευθυνών και για τον κ. Βενιζέλο. Ο τελευταίος βάζει στο κάδρο των ευθυνών με τη σειρά του τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη, για τον οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι διέρρευσε στον ΣΥΡΙΖΑ το κείμενο της λίστας Λαγκάρντ που είδε στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας.

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε εκ νέου το ΚΚΕ, το οποίο επισημαίνει σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος: «Από τα έγγραφα που δόθηκαν στα κόμματα απουσιάζουν τα πιο ουσιαστικά, που είναι τα ονόματα και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη νέα και την παλιά λίστα Λαγκάρντ. Το ΚΚΕ εμμένει στη θέση ότι πρέπει να δοθούν όλα στη δημοσιότητα».
Λιτή δήλωση Παπανδρέου: όλα στο φως

Με μια λιτή δήλωση τοποθετήθηκε για το ζήτημα ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, του οποίου στενός συνεργάτης ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όχι μόνο ως υπουργός Οικονομικών αλλά και προηγουμένως, ;όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπ��λίτευσης.

«Όλα στο φως, πλήρης διερεύνηση, αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου» δήλωσαν στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top