Ανακοίνωση Παπακωνσταντίνου: Δε θα γίνω εξιλαστήριο θύμα

Αρνείται την εμπλοκή με κάθε λογαριασμό ο πρώην υπουργός

Την εμπλοκή του με οποιονδήποτε λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ αρνείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπ��κωνσταντίνου κάνει λόγο για «άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων» που φωτογραφίζει άτομα του περιβάλλοντός του και σημειώνει ότι εάν υπάρχουν λογαριασμοί συγγενικών του προσώπων, ο ίδιος δεν το γνώριζε
και σε κάθε περίπτωση « θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου:

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη 'λίστα Λαγκάρντ', σύμφωνα με την οποία 'φωτογραφίζονται' άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί 'αλλοίωσης'.

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω ε��ιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος. Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως -ονομαστικά και άμεσα- και να γίνει πλήρης διερεύνηση».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top