Σμιτ: Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη

«Το πρόβλημα της ανεργίας σε Ελλάδα και Ισπανία είναι ευρωπαϊκή αποτυχία»

«Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη όπως την εποχή της δικτατορίας", υποστηρίζει ο πρώην καγκελάριος Χ. Σμιτ, ενώ θεωρεί ότι η ευρωκρίση δεν έχει περάσει.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ εμφανίζεται επικριτικός προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και λιγότερο αισιόδοξος από ότι άλλοι πολιτικοί για τις προοπτικές της ευρωπαϊκές οικονομίας το 2013.

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit υποστηρίζει ότι η ΕΕ έχει υποχρέωση να δείχνει αλληλεγγύη. Όπως αν��φέρει -μεταξύ άλλων- ο Σμιτ, παρότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη έχει ξεπεράσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ευρωκρίσης, ο ίδιος θεωρεί ότι η κρίση χρεών δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί. «Το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα ή στην Ισπανία δεν έχει επιλυθεί» τονίζει, χαρακτηρίζοντάς το γεγονός ως «αποτυχία των ευρωπαϊκών κοινωνιών εν γένει».

Ο πρώην καγκελάριος από τη μια επαινεί τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την επιτυχή διαχείριση της κρίσης, από την άλλη όμως υποστηρίζει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υπήρξαν, τη χρονιά που πέρασε, κατώτερες των περιστάσεων: «Η μία σύνοδος μετά την άλλη, έμειναν όμως χωρίς λύσεις. Η Μέρκελ προσπα��εί να μεταθέσει τη μεγάλη διαγραφή ελληνικών χρεών μετά τις γερμανικές εκλογές. Ίσως τα καταφέρει αλλά δεν είναι σίγουρο», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top