Σάλος με τις φήμες που εμπλέκουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ

Τι έδειξε το πόρισμα των εισαγγελέων - Αποστέλλεται στη Βουλή ο φάκελος

Σάλος με τις φήμες που εμπλέκουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ
Πρώτη ανάρτηση: 28/12/2012 - 12.12

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε κάηκε γνωστό πολιτικό όνομα που σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ!

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ήταν χθες έτοιμοι να κλείσουν και να στείλουν τον φάκελο με το σχόλιο «δεν προκύπτουν ενδείξεις αλλοίωσης», όμως η διερεύνηση της σχέσης 4 νέων προσώπων που υπάρχουν στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ, έβγαλε λαβράκι καθώς ανέδειξε συγγενική σχέση μεταξύ τους, ενώ παραπέμπουν σε γνωστό πολιτικό που δεν είναι εν ενεργεία αυτή τη στιγμή.

Προκύπτει, λοιπόν, μείζον ζήτημα από την διαφαινόμενη αλλοίωση της πρώτης λίστας Λαγκάρντ. Τόσο το ποιος αλλοίωσε τη λίστα όσο και αν το έκανε από δική του πρωτοβουλία ή αν πήρε εντολή και από ποιόν.

Την ίδια ώρα, σάλο έχουν προκαλέσει οι φήμες που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, εμπλέκοντας το όνομα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Καλούν Πεπόνη-Μουζακίτη στον Άρειο Πάγο

Το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, έδειξε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αλλοίωση της πρώτης λίστας. Μάλιστα, ο κ. Παντελής κάλεσε στον Άρειο Πάγο τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη για διευκρινήσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για πρώην υπουργό σημαντικότατου υπουργείου και βουλευτή της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και τριών ατόμων που συνδέονται συγγενικά με αυτόν.

Μάλιστα, στο πόρισμα αυτά τα 4 ονόματα συνδέονται με 2 λογαριασμούς τραπέζης στους οποίους είναι δύο οι συνδικαιούχοι. Στον έναν υπάρχει ποσό 1 εκ. ευρώ, ενώ ο άλλος είναι κλειστός και δε μπορούν οι εισαγγελείς να δουν τα ποσά επί του παρόντος.

Ήδη, ο φάκελος έχει παραδοθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και από εκεί αναμένεται να σταλεί στη Βουλή.
​​
Αξιόπιστη πηγή, πάντως, επιβεβαιώνει ότι η όποια αλλοίωση έγινε εντός της ελληνικής επικράτειας -προφανώς από ελληνικά χέρια- αφού υπήρξε ρητή διαβεβαίωση από τις γαλλικές αρχές ότι το δεύτερο αρχείο που εστάλη πρόσφατα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε σταλεί πριν από δυο χρόνια.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top