Μανιτάκης: άλλοι 25.000 δημόσιοι υπ��λληλοι σε διαθεσιμότητα το 2013

Μέχρι τον Φεβρουάριο η μετακίνηση των πρώτων 2.500

Άλλοι 25.000 υπάλληλοι αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013, ενώ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια «άτυπης» ενημέρωσής τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Ο ίδιος όμως διαβεβαίωσε ότι τα κενά στο Δημόσιο είναι σαφώς περισσότερα από τις θέσεις σε διαθεσιμότητα και άρα δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις, με την εξαίρεση όσων κριθούν ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι ή είναι επίορκοι.
Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα κενά στους τομείς του Δημοσίου ανέρχονται ήδη σε 7.500 θέσεις. 3.314 κενές θέσεις αφορούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 το υπουργείο Εσωτερικών, 704 στο υπουργείο Παιδείας, 650 στο υπουργείο Εργασίας και 636 στο υπουργείο Υγείας.

Σήμερα αναμενόταν αργά το βράδυ να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη συγκρότηση του Τριμελούς Συμβουλίου που θα καταγράψει τα κενά, θα τα ιεραρχήσει κλπ, ώστε οι υπάλληλοι να δηλώσουν που επιθυμούν να μεταταχθούν.

Το 2013 σχεδιάζεται οι 25.000 υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα, από τις εξής «πηγές»:

-από την αναδιάταξη των δομών και των υπηρεσιών των υπουργείων με βάση τα νέα οργανογράμματα, τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα στα τέλη Ιανουαρίου.

-από την αξιολόγηση δομών όπως δήμοι, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια και Ν.Π.Δ.Δ., η οποία θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 25 φορείς. Αν υπάρχουν κενά, η μετακίνηση θα είναι άμεση, διαφορετικά οι υπάλληλοι θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

- από τους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

- από την αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, η οποία θα γίνει με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια από το ΑΣΕΠ. Η επανατοποθέτηση των προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης θα γίνει ύστερα από διαγωνισμό.

Ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε επίσης ότι λόγω των 35.000 αποχωρήσεων για συνταξιοδότηση το 2012, τα κενά στη διοίκηση θα είναι πολλαπλάσια τ�� 2013 και δεν χρειάζονται απολύσεις πλην ακατάλληλων, ανεπαρκών και επίορκων. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη 800 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top