Βολές ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ

Αιχμές και για Διώτη και Παπακωνσταντίνου

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την τοποθέτηση της Νάντια Βαλαβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις της για την περίφημη λίστα έκανε λόγο για διαχείριση του θέματος που «έχει προκλητικά υποτιμήσει τη νοημοσύνη των πολιτών και έχει βλάψει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον και τη χώρα».

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κακόγουστο έργο συκοφάντησης προσώπων στο οποίο είναι πρωταγωνιστές και πάλι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αφήνοντας αιχμές εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη αλλά κα�� του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός που έθεσε στη διάθεση των αρχών το αντίγραφο που είχε άθικτο στο γραφείο του «όταν άλλοι έλεγαν οτι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD». Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση εξαπολύει εκ νέου στον κ. Διώτη κάνοντας λόγο για ενημέρωση του -τότε υπουργού Οικονομικών- Ευάγγελου Βενιζέλου από τον ΣΔΟΕ δύο μήνες μετά την παραλαβή του υλικού από το Σώμα.

«Καλούμε συνεπώς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και “ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα”» καταλήγε�� η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για πολλοστή φορά ο ελληνικός λαός και το πολιτικό σύστημα της χώρας γίνονται "στο ίδιο έργο θεατές" με αφορμή πάλι την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ και τη διενεργούμενη έρευνα διασταύρωσης των στοιχείων από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι είναι αυτό που κατεξοχήν θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα γιατί και πάλι έγινε ο στόχος οργανωμένης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα. To ταχύτερο να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από την Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν η Βουλή και ο ελληνικός λαός χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Όμως, σε αυτό το κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων.

Ας μη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έθεσε αμέσως στη διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν οτι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD.

Τι χρειάζεται για να καταλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε απλώς από το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του υλικού αυτού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του στο ΣΔΟΕ και αφού το υλικό αξιολογήθηκε από αυτό;

Ποιος «��πέκρυψε» από την αρμόδια υπηρεσία υλικό που αυτή ήδη είχε και για το οποίο αυτή ενημέρωσε εκ των υστέρων τον τότε Υπουργό;
Καλούμε συνεπώς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, δηλαδή την δημοκρατία.

Καλούμε και όσους ανεύθυνα και για μικροκομματικούς λόγους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν πού οδηγεί η στάση τους αυτή την ιδία τη χώρα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top