Τηλεδιάσκεψη με Βενιζέλο στο ΠΑΣΟΚ για τις πρωτοβουλίες του κόμματος

Στο τραπέζι και το ζήτημα του συντονισμού της κυβέρνησης

Οι άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ προετοιμάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους, στην όποια μετείχε με τηλεδιάσκεψη και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. ασχολούμενος παράλληλα με την προετοιμασία των βασικών προσυνεδριακών κειμένων.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από την Ιπποκράτους, οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ κινούνται με κεντρικό άξονα την εθνική ανάκαμψη, μέσω της αλλαγής του οικονομικού κλίματος .

Οι επιμέρους άξονες των πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεκριμένα:

α. Ο κοινοβουλευτικός, με την προώθηση προτάσεων νόμων και τροπολογιών που έχουν ως κοινό παρονομαστή την υποστήριξη της ανάπτυξης και την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

β. Ο ενδοκυβερνητικός, με έμφαση στην ανάγκη καλύτερου πολιτικού συντονισμού και με την αξιοποίηση όλων την μελών κυβέρνησης, αλλά και των Γενικών Γραμματέων που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ ιδίως στα παραγωγικά Υπουργεία.

γ. Ο θεσμικός, με έμφαση αφενός μεν στην πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής βίας και της Χρυσής Αυγής , αφετέρου δε στην ετοιμασία των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

δ. Ο προσυνεδριακός, με μπαράζ εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, το πρώτο κύμα των οποίων οργανώνεται σε όλη τη χώρα για τις 11-21.1.13.

ε. Ο αναπτυξιακός ,με την παρουσίαση του ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που θα καταστεί αντικείμενο διάλογου τόσο με τους κοινωνικούς φορείς, όσο και στο εσωτερικό του κόμματος προσυνεδριακά.

στ. Ο διεθνής, με επισκέψεις του κ. Βενιζέλου, αρχής γενομένης απο το Βερολίνο και τη διοργάνωση συνάντησης των σοσιαλιστών του Νοτου στην Αθήνα πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top