Αντι��ράσεις από κόμματα για τη «νέα λίστα Λαγκάρντ»

Και διευκρινίσεις από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του

Αντιδράσεις υπήρξαν από πλευράς κομμάτων σχετικά με τις πληροφορίες ότι υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στη «νέα λίστα Λαγκάρντ» και στην προηγούμενη, με την πρώτη να περιέχει περισσότερα ονόματα από την δεύτερη (γεγονός που προκαλεί υπόνοιες ότι το περιεχόμενο της λίστας «πειράχθηκε» στο παρελθόν και αφαιρέθηκαν συγκεκριμένα ονόματα.
Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουν:

«ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΣΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ επίσης, το οποίο αναφέρει για τη λίστα:

«Για να σταματήσει η κοροϊδία γύρω από τις λίστες Λαγκάρντ, να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα, ώστε να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται».

ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ (ΣΥΡΙΖΑ) ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Εν τω μεταξύ διευκρινίσεις έδωσε για το τι εννοούσε σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και το εάν είχε ειδικότερη πληροφόρηση σχετικά με το περιεχόμενό της η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις της σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές.
Η κ. Βαλαβάνη δήλωσε:
«Στην τηλεοπτική εκπομπή “Πρωϊνό ΑΝΤ1” της 24.12., στην οποία ήμουν παρούσα, όπως και βουλευτίνες της Ν.Δ. και της ΔΗΜΑΡ, δημοσιογράφος και εκδότης ημερήσιας αθηναϊκής εφημερίδας, δήλωσε στον αέρα για τη λίστα Λαγκάρντ ότι: «Από τα πρώτα στοιχεία που επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή, δείχνουν ότι η πρώτη λίστα είναι "πειραγμένη"», και πρόσθεσε πως «η λίστα η οποία ξέραμε ότι κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα έχει 1920 με 1930 ονόματα, ενώ η πραγματική λίστα έχει 2.550”. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι δημοσιογράφοι του σταθμού υπολόγισαν σε 600 περίπου τα παραπάνω ονόματα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τη λίστα Λαγκάρντ, αναφέρθηκα στην παραπάνω δήλωση, τ��νίζοντας ότι πρόκειται για «δημοσιογραφικές πληροφορίες», όπως άλλωστε σταθερά επανέλαβα και σε όσους δημοσιογράφους επικοινώνησαν μαζί μου αργότερα, τονίζοντας σε όλους με έμφαση ότι δεν έχω, ούτε θα μπορούσα να έχω σ΄αυτή τη φάση κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση για το θέμα.

Σύντομα οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, που ερευνούν την υπόθεση, θα εξακριβώσουν αν πράγματι υπήρξε και τι είδους παρέμβαση και αλλοίωση της αρχικής λίστας, γιατί αυτό είναι το μείζον και ουσιαστικό ζήτημα. Αυτό είναι σίγουρο.
Όπως εξίσου σίγουρο είναι ότι και η μέχρι τώρα και επί 20 μήνες διαχείριση της υπόθεσης αυτής από τους θεσμικά υπεύθυνους παράγοντες, έχει προκλητικά υποτιμήσει τη νοημοσύνη των πολιτών και έχει βλάψει σοβαρά το δημόσιο συμφέρον και τη χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top