Τρία επιπλέον αρχεία-μυστήριο στη νέα λίστα Λαγκάρντ!

Στη Βουλή εντός της ημέρας η λίστα και τα συμπεράσματα των οικονομικών εισαγγελέων

Τρία επιπλέον αρχεία-μυστήριο στη νέα λίστα Λαγκάρντ!
Πρώτη ανάρτηση: 27/12/2012 - 16.03

Στη Βουλή αποστέλλουν εντός της ημέρας το νέο αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων προκύπτουν τρία επιπλέον αρχεία στη λίστα τα οποία είχαν παραλειφθεί όπως φαίνεται από την πρώτη λίστα. Εκτιμάται ότι τα αρχεία αυτά μπορεί να υπά��χουν από 1 έως περισσότερα ονόματα.

Οι εισαγγελείς εργάστηκαν με ομάδα 6 ειδικών στους υπολογιστές επσιτημόνων που έκανε και την αντιπαραβολή μεταξύ των 2 λιστών. Έχουν συγγράψει μια λεπτομερέστατη αναφορά και πλέον το υλικό αποστέλλεται στη Βουλή μαζί με τα συμπεράσματα των κ. Πεπόνη και Μουζακίτη για να διερευνηθεί η ύπαρξη ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Η «νέα» λίστα Λαγκάρντ εστάλη από το γαλλικό υπουργείο την περασμένη Παρασκευή και οι οικονομικοί εισαγγελείς την έκαναν κυριολεκτικά φύλλο και φτερό εξετάζοντας ονόματα αλλά και κινήσεις λογαριασμών. Την ίδια ώρα, τον έλεγχο στα στοιχεία της λίστας συνεχίζει και το ΣΔΟΕ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί επίσημα πληροφορίες για το θέμα και εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο ίσως συμβεί αύριο από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.
​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top