Απλήρωτοι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ: Δε μας έδωσαν ούτε μέρος του δώρου Χριστουγέννων

Κάνουν λόγο για αυτόφωρο – Τι απαντά η Ιπποκράτους

Αυτή η κόντρα καλά κρατεί!

Αναφερόμαστε στην κόντρα των απλήρωτων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα καθώς επανήλθαν με νέα ανακοίνωση στην οποία φέρονται να τονίζουν ότι δεν τους καταβλήθηκε ούτε μέρος του δώρου Χριστουγέννων και αναρωτιούνται εάν θα κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι ίδιοι, αναφέρουν ότι είναι 10 μήνες απλήρωτοι και αφήνουν αιχμές για στελέχη που ζουν στις βίλες του όταν οι εργαζόμενοι του κόμματος ζουν από συσσίτια και πωλούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν.

Μάλιστα, αναρωτιούνται τι γίνεται με τις εισφορές τους στο ΙΚΑ ενώ «απειλούν» ότι θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο εκ νέου το blog των απλήρωτων εργαζομένων.

H Ιπποκράτους, από την πλευρά της, κάνει λόγο για ανώνυμες ανακοινώσεις και για ανθρώπους που θέλουν να υπονομεύσουν το ΠΑΣΟΚ μιλώντας για «αθλιότητα».

Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων στους υπάλληλους (750 από τα 1.000 ευρώ) και δεσμεύεται να αποπληρωθεί και το υπόλοιπο μέχρι το τέλος του έτους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που φέρονται να εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ:

«Αφού ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ εκτός ότι είναι δέκα μήνες απλήρωτοι, δεν τους κατεβλήθη ούτε μέρος του δώρου που τους είχαν υποσχεθεί. Αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα όπως και για κάθε εργοδότη. Αλήθεια, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν προς το σύνολο των εργοδοτών της χώρας; Θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία; Τι γίνεται με τις εισφορές των υπαλλήλων στο ΙΚΑ; Καταβάλλονται κανονικά από το ΠΑΣΟΚ;

Δεν αναρωτιόμαστε πώς μπορούν και κάνουν Χριστούγεννα γνωρίζοντας πως οι υπάλληλοί τους είτε πωλούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν, είτε καταφεύγουν στα συσσίτια, ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν τις βίλες τους που έφτιαξαν πάνω στις πλάτες αγνών και ανυποψίαστων αγωνιστών. Δεν είναι δυνατόν να έχουν ούτε ψήγμα ενοχής. Και για να τα λέμε με το όνομά τους, εδώ δεν τους πείραξε που κατέστρεψαν 6 εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους 150 υπαλλήλους θα σκεφτόντουσαν...

Επίσης θα θέλαμε να πουν τι γίνεται με τους συναδέλφους από την επαρχία που δεν έχουν προσληφθεί από τα κεντρικά αλλά από τις νομαρχιακές που κλείνουν από τα χρέη... Κάθε Νομαρχιακή και ξεχωριστό νομικό πρόσωπο;

Το θέμα μας είναι γνωστό στο ΙΚΑ και σε άλλες υπηρεσίες σχετικές με εργασιακά θέματα. Περιμένουμε για τις ενέργειές τους που θα παραδειγματίσουν και τους άλλους εργοδότες που αθετούν τις υποχρεώσεις τους, ή αφήνουν "νόμιμα" απλήρωτους εργαζόμενους 5 -7 μήνες και τους καταβάλουν μόνο το δώρο.

Είμαστε σε εγρήγορση και συνεννόηση... Θα ενημερώνουμε άμεσα και με απόλυτη ακρίβεια τους πολίτες της χώρας για το τι ακριβώς γίνεται με τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ. Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις θετικές εντός λίγων ημερών, θα ανεβάσουμε εκ νέου το blog των Απλήρωτων Εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top