Το 2012 φεύγει και ένας νέος "αγώνας δρόμου" ξεκινά για την κυβέρνηση

Ευρεία διυπουργική αύριο για φορολογικό, ΔΕΗ και ρευστότητα

Το 2012 φεύγει και ένας νέος "αγώνας δρόμου" ξεκινά για την κυβέρνηση

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και η ευκαιρία για λίγη ξεκούραση τελειώνουν για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συγκαλεί αύριο Πέμπτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων όλων των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να μην περάσει μέρα ανεκμετάλλευτη για την κυβέρνηση και τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει αυτή να υλοποιήσει.

Με το χρονοδιάγραμμα να πιέζει, η κυβέρνηση θα πρέπει, εντός του πρώτου τριμήνου, να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Οι τρείς βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του φορολογικού, η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά.

Εντω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο Eurogroup του 2013 αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 20 Ιανουαρίου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται ταξίδια στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας, αρχής γενομένης από την επίσκεψή του στη Γερμανία όπου και θα μιλήσει στο συνέδριο της εφημερίδας "DIE WELT".

Βίντεο mega

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top