Αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση – κλείνει η «ψαλίδα»

Πως καταγράφεται το κλίμα λίγο πριν οι μηχανές πιάσουν φουλ δουλειά

Τη ώρα που οι κυβερνητικές μηχανές ετοιμάζοντα�� να χτυπησουν κόκκινο προκειμένου η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, δημ��σκοπήσεις δείχνουν ότι ενισχύεται ο βαθμός εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενώ καταγράφεται κλείσιμο της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί οριακό προβάδισμα.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο επικεφαλής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Eurogroup, δηλώνουν την στήριξή τους στις προσπάθειες της Ελλάδας.

Γενικά πάντως, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τους ρυθμούς ανάπτυξης, τις συνθήκες ρευστότητας και την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο (κάνε κλικ εδώ για να τις δεις αναλυτικά), αυξάνεται ο βαθμός εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης με την ΝΔ να κλείνει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει προβάδισμα με 0,7%.

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 84% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, ενώ μεγάλο ποσοστό εκτιμά ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέα πολιτικά κόμματα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ρίχνει όλο το βάρος στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη με τον Πρωθυπουργό να ετοιμάζει βαλίτσες μετά τις γιορτές, για να μιλήσει σε διεθνές συνέδριο στο Μόναχο και να επισκεφθεί ��α Αραβικά Εμιράτα, ενώ προετοιμάζεται και επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Κριτική στην κυβέρνηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από το Μπουένος Άιρες, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας: «αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής -με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την περίπτωση της Ελλάδας- είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεωκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ», είπε μεταξύ άλλων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top