ΔΗΜΑΡ: Να καλυφθεί η ανάγκη θέρμανσης στα σχολεία

��τυλιανίδης: δε θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς θέρμανση

«Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καλεί την πολιτεία να στηριξει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους δήμους που έχουν πρόβλημα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς από το νέο έτος δεν θα υπάρχει κανένα σχολείο το οποίο δεν θα έχει θέρμανση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι «δε θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ήδη έχουν προβλεφθεί τα σχετικά κονδύλια» και τόνισε ότι στις 4 Ιανουαρίου που θα ανοίξει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα εκταμιευτούν τα απαραίτητα χρήματα προς τους δήμους.

Ο κ. Στυλιανίδης προσθεσε ακόμα ότι ήδη 42 δήμοι που ήταν στα όρια της χρεοκοπίας έλαβαν 255 εκατ. ευρω από ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.
Μέρος των χρημάτων, υποστήριξε ο υπουργός, θα μπορούσε να διατεθεί για αγορά πετρελαίου για τα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top