Αλλαγή του σκηνικού και νέα σχήματα βλέπουν οι πολίτες σε δημοσκόπηση

Αλλά και οριακή πρωτοπορία ΣΥΡΙΖΑ, καταποντισμός των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Αλλαγή του σκηνικού και νέα σχήματα βλέπουν οι πολίτες σε δημοσκόπηση
Τάση αλλαγής του σκηνικού και εμφάνισης νέων κομματικών σχημάτων δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Στην έρευνα της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», ποσοστό 54,5% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων, ενώ το 35,9% προτιμά τη βελτίωση και την ανανέωση των υπαρχόντων κομμάτων.
Στην ίδια έρευνα της κοινής γνώμης, το 67,1% εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν οδηγούν τη χώρα στην ανάπτυξ��, ενώ 30,7% πιστεύει το αντίθετο. Το 60,8% επίσης τάσσεται υπέρ του ανασχηματισμού, ενώ σε συντριπτικό ποσοστό (81,4%) οι ερωτώμενοι πιστεύουν ότι το 2013 θα είναι χρονιά αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.

Το 58% πάντως θέλει τα κόμματα του νέου πολιτικού σκηνικού να διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ το 38,9% απαντά «όχι απαραίτητα». Ακόμη, το 59,1% των ερωτώμενων που πιστεύει σε νέα κόμματα τοποθετείται στο Κέντρο.
'Αλλο γκάλοπ, της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», αποτυπώνει οριακό προβάδισμα με 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι 24,8% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν μεγάλη πτώση, λόγω ίσως της εσωτερικής κρίσης. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 9,1%, ΠΑΣΟΚ 5,7%, ΔΗΜΑΡ 5,0%, ΚΚΕ 4,8%, ΑΝΕΛ 2,8%. Το 49,6% θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 28,8%.



το 45,3% των ερωτωμένων απαντά δηλώνει ότι στην παρούσα φάση εμπιστεύεται την σημερινή κυβέρνηση, ενώ το 23,7% μια κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 28,4% «καμία».

Καλή είναι η αξιολόγηση και για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για τον οποίο σχεδόν οι μισοί πολίτες (47,7%) αξιολογούν «θετικά ή μάλλον θετικά» το έργο του, έναντι 47,1% που το αξιολογεί «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά».

Στην ίδια έρευνα, το 63,3% τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη πάση θυσία, ενώ το 35,7% πιστεύει το αντίθετο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το 73,8% απαντά ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Εντυπωσιακό είναι ότι συμφωνούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει το 56,5% των ψηφοφόρων του!



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top