Π.Παναγιωτόπουλος: Επιπόλαιοι χειρισμοί στο θέμα της στρατιωτικής θητείας δε χωράνε

Απάντηση του υπουργού στη Χρυσή Αυγή

Π.Παναγιωτόπουλος: Επιπόλαιοι χειρισμοί στο θέμα της στρατιωτικής θητείας δε χωράνε

​Τέλος στα σενάρια αύξησης της στρατιωτικής θητείας βάζει προς το παρόν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος εξηγώντας ότι «επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν συγχωρούνται».

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου επισημαίνει πως «το θέμα της στρατιωτικής θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά την νεολαία μας, το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του Ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η ανεργία» και τονίζει πως «επιπόλαιοι χειρισμοί από την πολιτεία σε τέτοιου είδους ζητήματα, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμα και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος δεν ενδείκνυνται».

Υπενθυμίζουμε πως η τρόικα είχε ζητήσει μεταξύ άλλων στην έκθεση της, την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας ως μέσο για να πέσουν οι αμυντικές δαπάνες. Τότε μάλιστα πηγές του υπουργείου άμυνας «είχαν ξεκαθαρίσει πως η στρατιωτική θητεία είναι και θα παραμείνει υποχρεωτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top