Σαμαράς: «Όχι» σε ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα αν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα»

Ρητά και κατηγορηματικά αποκλείει ο πρωθυπουργός τα σενάρια περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

«Θα πρότεινα αυτές τις δύο έννοιες - "ανασχηματισμός" και "πρόωρες εκλογές"- να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος. ΄Αρα για το καλό της χώρας πρωτίστως...» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα δε θα χρειαστούμε νέα μέτρα: «Όπως έχω πει πολλές φορές ως τώρα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, εφ΄ όσον εμείς εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, δηλαδή κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρξει από δω και μπρος πρόβλημα που δεν οφείλεται σε μας - μια πανευρωπαϊκή ύφεση, για παράδειγμα - και η Ελλάδα εφαρμόζει στο μεταξύ τα "συμφωνηθέντα", δεν θα μας επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα, που έτσι κι αλλιώς δεν τα αντέχει η οικονομία μας».

Παράλληλά, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ: «Ήδη με αυτά τα μέτρα κερδίζουν το 80% και πλέον μισθωτών και συνταξιούχων, και το 60% και πλέον των οικογενειών ��ε παιδιά. Φυσικά, τα υψηλότερα εισοδήματα χάνουν σε σχέση με το παρελθόν. Αλλά κάνουμε ανακατανομή των φορολογικών βαρών από τους πιο ισχυρούς στους πιο αδύναμους. Το φορολογικό μας νομοσχέδιο κινείται ήδη και προς τις τέσσερις αυτές κατευθύνσεις. Και για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος και προσεκτικά βήματα. Αλλά και τολμηρά βήματα. Και σχεδιασμός... Μένουν να γίνουν ακόμα πολλά. Που αφορούν τον ΦΠΑ, για παράδειγμα. Η μείωση του ΦΠΑ, με προτεραιότητα της εστίαση, παρ��μένει διακηρυγμένος στόχος μας».

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι δεν ανησυχεί από την άνοδο της Χρυσής Αυγής και εκτιμά πως «μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία, θα υποχωρήσουν και οι ακρότητες και τα άκρα».

Τέλος, τονίζει ότι δεν μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο αυτή τη στιγμή καθώς θα δημιουργούσε άνευ λόγου και αιτίας προεκλογικό κλίμα.
​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top