Υπ. Οικονομικών: Αυτή είναι η αλήθεια για τους υπαλλήλους της Βουλής

«Πλήρης η εξομοίωσή τους με τους υπαλλήλους του Δημοσίου»

Υπ. Οικονομικών: Αυτή είναι η αλήθεια για τους υπαλλήλους της Βουλής
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τις συντάξεις και τις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής.

«Η πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και τις απολαβές των υπαλλήλων της Βουλής είναι μία και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή διατρέβλωσης» αναφέρει η ανακοίνωση και επισημαίνει:

- Υπάρχει πλήρης εξομοίωση, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, των υπαλλήλων της Βουλής που συνταξιοδοτούνται με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα. Αυτό ισχύει για όλους, καταργώντας ακόμα και τα ειδικά οριζόμενα με το άρθρο 15 του ν.3865/2010 για τους υπαλλήλους της Βουλής.

- Το ίδιο ισχύει και για της πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές και επιδόματα των υπαλλήλων της Βουλής: αυτές εξομοιώνονται πλήρως με αυτές των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών και οι οποίες άλλωστε ορίζονται με το ν.4024/2011.

- Οι υπερωρίες των υπαλλήλων της Βουλής ορίζονται κατά μέγιστο ύψος στις 52 ώρες μηνιαίως, όπως προβλέπεται άλλωστε και από το άρθρο 20 του ν. 4024/2011 και ισχύει για κατηγορίες εργαζομένων του Δημόσιου Τομέ��, π.χ για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top