Συμβιβασμός Μεγάρου Μαξίμου με ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ για τους προϊσταμένους των ΔΟΥ

Παραμονή και επαναξιολόγηση για όσους δεν έληξε η θητεία τους

Συμβιβασμός Μεγάρου Μαξίμου με ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ για τους προϊσταμένους των ΔΟΥ
Συμβιβασμός φαίνεται να επιτεύχθηκε εδώ και λίγη ώρα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στην κρίση που ξέσπασε στο εσωτερικό της, λόγω της πρόθεσης του υπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη να αντικαταστήσει τους προϊσταμένους των 165 ΔΟΥ της χώρας.

Αιτία σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό ήταν η απόκλιση από τους στόχους που τους είχαν τεθεί για την είσπραξη δημοσίων εσόδων, αλλά και ο τρόπος που γίνονταν οι φορολογικοί έλεγχοι (εάν γίνονταν…). Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στους συνομιλητές του, το ζήτημα των προβληματικών επιδόσεων στον τομέα της είσπραξης δημοσίων εσόδων είναι το πρώτο που θέτει η task force στις συζητήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όμως όσο και η ΔΗΜΑΡ αποδίδουν σε κομματικές σκοπιμότητες και σε πρόθεση εξυπηρέτησης «ημετέρων» την αντικατάσταση των προϊσταμένων της ΔΟΥ. Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστηρίζουν πηγές της Ιπποκράτους, το 85 % των επίδοξων νέων προϊσταμένων (αν και τα ονόματά τους δεν έχουν ανακοινωθεί) προέρχεται από τη γαλάζια συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ.
Τελικά, αφού προηγουμένως φάνηκε κάποια στιγμή ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, η κρίση φαίνεται να εκτονώθηκε.
Την ευθύνη επιλογής νέων προϊσταμένων θα συνεχίσει να την έχει ο αρμόδιος υφυπουργός, αλλά μόνο για όσους έχει λήξει η θητεία τους. Για τους υπόλοιπους θα γίνεται αξιολόγηση ανά τρίμηνο και θα υπάρχει παράλληλα ενδοκυβερνητική συνεννόηση για τις επιλογές.

Πριν από λίγο από τον υφυπουργό Οικονομικών ανακοινώθηκε:

"Η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

1) Για όσες περιπτώσεις έχει λήξει η θητεία , η τοποθέτηση θα γίνει με βάση την διαδικασία και τα προσόντα που προβλέπονται στις διατάξεις της παραγράφου 21 του άρθρου 55 ν. 4002/11 , όπως ισχύει σήμερα. Οι αποφάσεις τοποθέτησης των νέων προϊσταμένων θα εξειδικευθούν ως 31/12/2012 με τους συγκεκριμένους στόχους (ποιοτικούς και ποσοτικούς) που πρέπει αυτοί να πετύχουν κατά την διάρκεια της θητείας τους και οι οποίοι και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο όπως ορίζει ο νόμος .Εξυπακούεται πως στην κρίση για την κάλυψη των ανωτέρω θέσεων μετέχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα κατά το νόμο τυπικά προσόντα.

2) Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί ως τις 31/1/2013, θα καθοριστούν ο τρόπος, η διαδικασία και τα όργανα ελέγχου επίτευξης των στόχων της προηγουμένης παραγράφου, στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών.

3)Για όσες περιπτώσεις δεν έχει λήξει η θητεία, οι σημερινοί προϊστάμενοι παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με το νόμο και θα υπόκεινται στα κριτήρια αξιολόγησης που θα τεθούν".
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top