Χριστουγεννιάτικο Θαύμα! Οι Βαυαροί βγάζουν το καπέλο στο Σαμαρά!

"Άξιος επαίνου ο έλληνας πρωθυπουργός" λένε οι άλλοτε εχθροί του

Χριστουγεννιάτικο Θαύμα! Οι Βαυαροί βγάζουν το καπέλο στο Σαμαρά!

​“Άξιο επαίνου” χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Βαυαρίας ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Έντμουντ Στόιμπερ, τονίζοντας πως το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται από αυτόν, ενώ επισημαίνει ακόμα πως «η Ελλάδα τώρα προσπαθεί πραγματικά».

Ερωτώμενος για την πιο ήπια στάση που τηρούν απέναντι στην Ελλάδα οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές τους τελευταίους μήνες, ο Στόιμπερ απαντά:

«Δεν το αντιλαμβάνομαι ως αλλαγή των CDU και CSU. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Μέρκελ και ο Σαρκοζί επίμονα, επί ώρες, μιλούσαν στον σημερινό πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για να στηρίξει επιτέλους το πρόγραμμα εξυγίανσης της τότε κυβέρνησης. Δόξα τω Θεώ, εκείνος έκανε στροφή. Η Ελλάδα, τώρα, προσπαθεί πραγματικά. Είτε ο Σαμαράς θα τα καταφέρει, είτε η ελληνική δημοκρατία θα έχει κακό τέλος».

Δεν παραλείπει πάντως να υπενθυμίσει ότι για την οικονομικά κατάσταση των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρώπης ευθύνονται οι ίδιες οι χώρες.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο επίτιμος Πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών υποστηρίζει ότι η βήμα προς βήμα στρατηγική που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ είναι σωστή, «γιατί μια επανεθνικοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής και της οικονομίας θα είχε ως συνέπεια όχι μόνο μια παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και μια πολιτική επανεθνικοποίηση. Αυτό θα είχε για την Γερμανία απρόβλεπτες συνέπειες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top