Σαμαράς για τις πολιτικές εξελίξεις: ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές

«Δεν θα χρειασθούν νέα μέτρα εάν εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις»

Δεν διαβλέπει α��ασχηματισμό αλλά αποκλείει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του που φιλοξενεί αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

“Δεν βρίσκεται πολύ κοντά...» απαντά χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο ερώτημα για το «πόσο κοντά βρίσκεται το σενάριο του ανασχηματισμού». Σε ερώτηση επίσης και για τις πρόωρες εκλογές, απαντά: «Θα πρότεινα αυτές τις δύο έννοιες – “ανασχηματισμός και πρόωρες εκλογές” – να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος. Άρα για το καλό της χώρας πρωτίστως».

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, αλλά «εφ’ όσον εμείς εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, δηλαδή κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές».

Όπως διευκρινίζει, «αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρξει από δω και μπρός πρόβλημα που δεν οφείλεται σε μας – μια πανευρωπαϊκή ύφεση, για παράδειγμα - και η Ελλάδα εφαρμόζει στο μεταξύ τα συμφωνηθέντα, δεν θα μας επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα, που έτσι κι αλλιώς δεν τα αντέχει η οικονομία μας».

Ο πρωθυπουργός υποστηρ��ζει σχετικά με τη φορολογική ανακούφιση των ασθενέστερων ότι «ήδη με αυτά τα μέτρα κερδίζουν το 80% και πλέον μισθωτών και συνταξιούχων, και το 60% και πλέον των οικογενειών με παιδιά».

Παραδέχεται πάντως ότι μένουν να γίνουν ακόμα πολλά. όπως για το ΦΠΑ, για παράδειγμα.«Η μείωση του ΦΠΑ, με προτεραιότητα της εστίαση, παραμένει διακηρυγμένος στόχος μας. Αλλά θα χρειαστεί να σταθεροποιήσουμε τα δημόσια έσοδα πρώτα. Και φυσικά η σταθεροποίηση του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού, που είναι η επόμενη μεγάλη προτεραιότητά μας. Και ήδη ξεκινάμε και σε αυτό».

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top