Με την πρόεδρο της Βραζιλίας συναντήθηκε ο Τσίπρας

«Η Ελλάδα βρίσκει στη Βραζιλία ένα σύμμαχο», δήλωσε

Με την πρόεδρο της Βραζιλίας συναντήθηκε ο Τσίπρας

Πρώτη ανάρτηση: 20/12/2012 00:17

Συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Τίλμα Ρούσεφ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα.

Προηγήθηκε συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο της Προεδρίας της Βραζιλίας για διεθνή θέματα, Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία.

«Το ότι δεν κερδίσατε στις εκλογές δεν μας ξάφνιασε», είπε ο κ. Γκαρσία και πρόσθεσε: «εμείς να δείτε πόσες φορές είχαμε χάσει». Εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, τόνισε ότι η πρόεδρος είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένη για το τι γίνεται στην Ευρώπη, γιατί βλέπει να επαναλαμβάνονται τα όσα δεινά βίωσε στο παρελθόν η Βραζιλία.

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκαρσία, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκει στη Βραζιλία έναν παγκόσμιας εμβέλειας σύμμαχο.

Νωρίτερα, ο αρχηγός και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Σέλσο Αμορίμ, ο όποιος πέρα από τη δεδομένη, όπως είπε, αλληλεγγύη της χώρας του στον ελληνικό λαό, εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να βγει από την κρίση με σεβασμό στις ανάγκες του λαού. Μάλιστα, ο υπουργός επισήμανε ότι το πρόσωπο του κου. Τσίπρα είναι πολύ γνωστό και εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ουσιαστική περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top