Ζεεχόφερ: πολύ ενθαρρυντική η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P

«Σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε την αξιολόγηση ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Ζεεχόφερ: πολύ ενθαρρυντική η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P
Πολύ ενθαρρυντική ένδειξη είναι κατά τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ (και αρχηγό των συμμάχων της Άνγκελα Μέρκελ Χριστιανοκοινωνιστών) η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's.
Σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ζεεχόφερ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την αξιολόγηση, που σημαίνει ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες γίνονται πλέον αντιληπτές. Για τον ίδιο λόγο κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι με συνέπεια και συνέχεια εδραιώνεται η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη λήψη μέτρων για την υπέρβαση της κρίσης και μάλιστα μέτρων μακροπρόθεσμων και αξιόπιστων, παρά τις πολιτικές δυσκολίες στις ενδιαφερόμενες χώρες. Αυτό συνέβη. Και είναι πολύ εντυπωσιακό» δήλωσε ο πρόεδρος της Βαυαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζεεχόφερ αποτελούσε μέχρι σχετικά πρόσφατα σταθερό επικριτή των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά άλλαξε στάση μετά την ελληνογερμανική προσέγγιση, ενώ συναντήθηκε και με τον κ. Σαμαρά στο Μόναχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top