Θα μας τρελάνουν: «είμαστε αδικημένοι» υποστηρίζουν οι… υπάλληλοι της Βουλής!

Κατέθεσαν υπόμνημα και τα βάζουν πάλι με τα ΜΜΕ

«Είμαστε αδικημένοι» υποστηρίζουν οι… υπάλληλοι της Βουλής, στο εκτενέστατο υπόμνημα που κατέθεσαν και με το οποίο προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις κατά καιρούς εκβιαστικές απόπειρές τους να μπλοκάρουν τη νομοθετική λειτουργία του Κοινοβουλίου!

Οι υπάλληλοι της Βουλής απορρίπτουν επίσης την κριτική που δέχθηκαν για «σκανδαλώδη προνομιακή μεταχείρισή τους» και ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους.

Για μία ακόμη φορά, ασκούν κριτική στα ΜΜΕ ότι ασχολούνται αποκλειστικά μαζί τους και όχι με ζητήματα όπως το φορολογικό, η ανεργία κλπ.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η μεσοσταθμική μείωση των αποδοχών τους είναι 52%, όταν στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα η μείωση αυτή κυμαίνεται από 15% - 35%, από το 2010 έως σήμερα. «Ξεχνούν» όμως να αναφέρουν ότι ελάμβαναν και λαμβάνουν σαφώς υψηλότερες αποδοχές…
Υποστηρίζουν ακόμα ότι τα επιδόματα τα οποία χορηγούνται στους υπαλλήλους Βουλής είναι αποκλειστικά τα προβλεπόμενα από την εφαρμογή του ν.4024/2011 για οικογενειακή παροχή και θέσης ευθύνης, όπως και ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 19.11.2012 (ΦΕΚ 229Α), πέραν της εξίσωσης του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των υπαλλήλων της Βουλής με εκείνο των συναδέλφων τους στο Δημόσιο, καταργείται το μεταβατικό διάστημα προσαρμογής που ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους, εφόσον θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010.

Όπως επίσης αναφέρουν οι υπερωρίες στη Βουλή δεν αποτελούν, όπως σε άλλες υπηρεσίες, «τακτικές αποδοχές», δηλαδή δεν χορηγούνται ονομαστικά ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας , αλλά αφορούν υπαλλήλους για τους οποίους οι προϊστάμενοι με προσωπική ευθύνη βεβαιώνουν την παρεχόμενη εργασία, για αυτό και δεν χορηγούνται όταν δεν υπάρχει υπερωριακή απασχόληση. Μόνο που οι υπερωρίες στη Βουλή είναι πολύ συχνές και καλά αμειβόμενες…

Οι υπάλληλοι της βουλής «ξεχνούν» να αναφερθούν και στο ζήτημα του διπλού εφάπαξ, για την κατάργηση του οποίου δεσμεύθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στη Βουλή.