Με τον πρόεδρο τ��υ κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας συναντήθηκε ο Τσίπρας

Κατά την περιοδεία του στη Νότια Αμερική

Με τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος της Βραζιλίας PT (Κόμμα Εργαζομένων) Rui Falcαo συναντήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νότια Αμερική.

Ο Rui Falcαo εξέφρασε στις δηλώσεις του την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό. «Έχοντας ως προηγούμενο την αντιμετώπιση της κρίσης στην Βραζιλία και την μάχη ενάντια στον φιλελευθερισμό, δέκα χρόνια στην κυβέρνηση με τον Λούλα και την Ρούσεφ, εκφράζουμε την πρόθεσή μας μέσα από τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με το PT (Κόμμα των Εργαζομένων) να μπορούν να ενδυναμωθούν οι σχέσεις αλληλεγγύης και να μπορούμε να εφαρμόσουμε μια αλληλέγγυα πολιτική ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης» ανέφερε.

«Η δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες, εμπειρίες, αλλά κυρίως να μεταφέρουμε από τη μακρινή Λατινική Αμερική στην Ευρώπη το μήνυμα ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο, δηλαδή η ακραία βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν αποτελεί μονόδρομο, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και κρίσιμο μήνυμα» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σε έναν πολύπλοκο κόσμο να έχουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στις προσπάθειές μας, μιας σημαντικής δύναμης στην παγκόσμια οικονομία και μιας πολιτικής δύναμης -εδώ στην Λατινική Αμερική -του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων, που στηρίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top