Βενιζέλος: Έαν κάποιοι νομίζουν ότι είναι το επίκεντρο της κοινωνίας, κάνουν λάθος

Δηλώσεις για το ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση, τους αποστάτες και το χαράτσι

​«Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερές γραμμές από την πρώτη στιγμή. Κινούμαστε προτρεπτικά, υποστηρικτικά, ελεγκτικά, θέλουμε κυβέρνηση σταθερή, αξιόπιστη, αποτελεσματική, με ορίζοντα τετραετίας. Η χώρα και η κοινωνία χρειάζονται χρόνο, αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδίως το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για προτάσεις νόμου του Κινήματος που αφορούν στην Παιδεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι απαιτείται χρόνος για να αποδώσουν οι πολιτικές και ότι αν και το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, η Ελλάδα θα έχει ωστόσο εξασφαλίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Ο κ.Βενιζέλος εξέφρασε την ανάγκη ύπαρξης μιας «οριζόντιας πανστρατιάς». «Πρέπει να διαμορφώσουμε τη νέα ατζέντα, που είναι η ατζέντα της ανάπτυξης, της προοπτικής και της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας» πρόσθεσε

Ερωτώμενος για το εάν θα τεθεί στη σύσκεψη θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου, ανέφερε ότι δεν έχει διαμορφωθεί μια ατζέντα του 2013 ή του 2014 και πως σήμερα υπάρχει η ατζέντα της ημέρας και της συγκυρίας. Ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε ωστόσο τον εκλογικό νόμο ως «δευτερογενές ζήτημα με τεράστια θεσμική σημασία»,.

Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ είπε ότι «ήταν μια επιβάρυνση που άνοιξε την πόρτα σε μια πολιτική συμφωνία, σε ένα πρόγραμμα στήριξης κολοσσιαίων διαστάσεων», ότι ο νόμος δεν προβλέπει διακοπή της παροχής ρεύματος λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους και πως οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει η είσπραξη του τέλους να γίνει μέσω ΔΟΥ.

«Θα έπρεπε να έχουν διαβάσει όλοι με μεγαλύτερη προσοχή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει λύσει όλα τα νομικά θέματα. Αυτή η απόφαση δεν αξιολογήθηκε όπως θα έπρεπε από την πολιτική δικαιοσύνη, δηλαδή το πολυμελές Πρωτοδικείο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προειδοποιώντας πως αν δεν εισπραχτούν τα έσοδα από ειδικό τέλος ακινήτων, τα έσοδα αυτά θα πρέπει να αναπληρωθούν

Όταν τον ρώτησαν για την παρουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη σε εκδήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο, καθώς «εάν κάθε μέρα έχουμε έναν αντιπερισπασμό που κινείται σε άλλο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αναδείξουμε αυτό που πρέπει να αναδείξουμε». Συμπλήρωσε δε ότι «εάν κάποιοι νομίζουν ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας είναι μερικά πρόσωπα και το πρόβλημα του δικού τους βηματισμού, κάνουν λάθος».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με την «επιστολή» που διακινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο και φέρεται να προέρχεται από εργαζόμενους του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει καμιά επιστολή, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως το ΠΑΣΟΚ, όπως και άλλα κόμματα, έχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, και ότι οι πόροι του είναι συγκεκριμένοι. Ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε ε ότι γίνεται μεγάλος αγώνας για να βρεθεί λύση.

Βίντεο mega

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top