Σαμαράς: Αποδεσμεύεται 1 δισ. ευρώ για τους αγρότες

«Να μπει τέλος στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό»

Την πίστωση 1,1 δισ. στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Όπως σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τα χρήματα αυτά αποτελούν σημαντική ένεση ρευστότητας στους αγρότες και την ελληνική γεωργία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι πληρωμές πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και όχι να αποτελούν είδηση», θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι το κράτος θέλει και σκοπεύει να γίνει (πιο) αξιόπιστο στις συνδιαλλαγές του.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις επιχορηγήσεις και τον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό ώστε να γίνεται και πιο ορθή χρήση και καταμερισμός των κρατικών χρημάτων.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στα προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εξαγωγή τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top