Υπέρ του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις οργανισμών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Αλλά αντιδρά η ΔΗΜΑΡ στην κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Μελετών

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή τη Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών.

Υπέρ του νομοθετήματος τάχθηκαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αν και η ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις της για την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Μελετών και ζήτησε την απόσυρση του σχετικού άρθρου.

«Σαφώς και πρέπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα. Αλλά να γίνουν μέσα από μια σοβαρή συζήτηση. Χωρίς, δικαιοσύνη, χ��ρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς ασφάλεια και κοινωνική προστασία των πολιτών πως θα λειτουργήσει το κράτος; Πρέπει η Ελλάδα να βρει το κοινωνικό της πρόσωπο. Διαφωνώ με την πρόταση του υπουργού» ανέφερε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης.

Κριτική άσκησε μεταξύ άλλων εκπροσώπων φορέων ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δόλγυρας, ο οποίος κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι κατήργησε κάθε έννοια του διαλόγου . «Δεν κάνατε κανένα διάλογο με την ΑΔΕΔΥ. Η Δημόσια Διοίκηση είναι των πολιτών και δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Όταν όμως σπέρνουμε ανέμους θερίζουμε θύελλες» υποστήριξε.

«Δεν καταργούμε το κράτος δικαίου. Σεβαστήκαμε στο ακέραιο την αποστολή όλων όσων φορέων συγχωνεύονται και διατηρούμε την αυτοτέλεια τους» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης, ο οποίος πάντως, παραδέχτηκε ότι το υπουργείο δεν ήρθε σε επαφή με την ΑΔΕΔΥ επειδή «το νομοσχέδιο δεν αφορούσε τους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους δεν θίγεται το εργασιακό καθεστώς τους».

Όπως υπογράμμισε, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων αφορούν περίπου 4.514 υπαλλήλους που απασχολούνται σε αυτούς, η πλειονότητα των οποίων ερ��αζόταν με σχέσεις ιδιωτικού δικαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top