Μέρκελ: ποτέ στη ζωή μου δεν είχα σκεφτεί τόσο πολύ για την Ελλάδα

«Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα» ανέφερε σε συνέντευξη τύπου

Μέρκελ: ποτέ στη ζωή μου δεν είχα σκεφτεί τόσο πολύ για την Ελλάδα
«Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ για την Ελλάδα» υποστήριξε η καγκελάριος της' Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο, σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο. Όπως επίσης ισχυρίσθηκε, το θέμα την έχει απασχολήσει όσο κανένα άλλο από την ενοποίηση της Γερμανίας, αν και διευκρίνισε ότι δεν διαχωρίζει την ανησυχία για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Γερμανία. «Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα» ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάρ��ος της Γερμανίας για το ίδιο ζήτημα.
Απάντησε επίσης, σε ερώτηση για το εάν είναι εξίσου δεσμευμένη με τον άλλοτε μέντορά της Χέλμουτ Κολ στην ευρωπαϊκή ιδέα, ότι «ασφαλώς δεν τρέφω λιγότερη συμπάθεια ή αγάπη για την Ευρώπη».

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια και τόνισε ότι η Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα που διοχετεύει το 60% των εξαγωγών της στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση και τους εταίρους της.

Η ίδια χαρακτήρισε ως σημαντικότερο πρόβλημα σήμερα την ανεργία των νέων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top