Βενιζέλος στο Περιστέρι: τέρμα στην αυτοκριτική, ώρα για νέα πορεία

Θετικά σχόλια για την ομιλία του από… Πάγκαλο, αλλά και αιχμές!

Βενιζέλος στο Περιστέρι: τέρμα στην αυτοκριτική, ώρα για νέα πορεία
Για τη λήξη της περιόδου της αυτοκριτικής έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο Περιστέρι, στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας.

«Πέρασε η περίοδος της αυτοκριτικής. Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για τη νέα πορεία. Πολλοί καλλιέργησαν την αντίληψη ότι υπήρχε άλλη λύση και το ΠΑΣΟΚ δεν την α��ολούθησε. Αυτό δεν ισχύει. Δεν υπήρχε άλλη λύση δυστυχώς. Ακόμα και στο εσωτερικό μας πολλοί πιστεύουν ότι υπήρχε κι άλλη λύση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε καμία άλλη λύση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε μια αιχμή προς τη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος ισχυρίσθηκε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ σήκωσε όλο το βάρος και βλέπει με ικανοποίηση όλοι να ακολουθούν τη δική του γραμμή, τώρα παίρνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη», ενώ άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή. «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ευθύνη γιατί από τη δεκαετία του 90 δεν είδαμε την κατάσταση. Αλλά αυτή η ευθύνη είναι άλλης τάξης από αυτή του 2008» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τα μέτρα που τροφοδότησαν την ύφεση επιβλήθηκαν επειδή η Ελλάδα δεν είχε φροντίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα την περίοδο της ανάπτυξης και ότι ο άλλος τρόπος θα ήταν η ασύντακτη χρεοκοπία. «Κανείς δεν θα ήθελε να το ζήσει αυτό. Αν ακολουθούσαμε τον άλλο δρόμο, τον δρόμο της ασύντακτης χρεοκοπίας, η Ελλάδα θα βίωνε ένα δράμα πολλαπλάσιου μεγέθους από το σημερινό. Δεν ήταν ελληνική επιλογή η προσφυγή στο ΔΝΤ. Ήταν επιλογή ολόκληρης της Ευρωζώνης και μας επιβλήθηκε» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών τις οποίες θα έπρεπε από μόνη της να κάνει η χώρα και να μην τις επιβάλλονται απ’ έξω

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις και το Συνέδριο , ο κ. Βενιζέλος «πέταξε το μπαλάκι» στις κομματικές οργανώσεις: «Για να πάμε σε ένα κανονικό συνέδριο χωρίς ίντριγκες και να σηματοδοτήσουμε την επόμενη δεκαετία πρέπει να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας».

Υποστήριξε τέλος ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιέται η χώρα, δεν υπάρχει προοπτική. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι συναινέσεις χρειάζονται μια υπεύθυνη δύναμη. Αυτή η δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ».

Θετικά σχόλια για την ομιλία Βενιζέλου από… Πάγκαλο, αλλά και αιχμές!

Στα αξιοσημείωτα ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ο σφοδρός εσωκομματικός επικριτής του Ε. Βενιζέλου και πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου Θ. Πάγκαλος, έκανε θετικά σχόλια μέσω twitter για το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Εξαιρετική η ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Δυτική Αττική. Ουσιαστική, ανοίγει προοπτικές» ανέφερε, αλλά συμπλήρωσε αιχμηρά: « Μακάρι να μίλαγε πάντα έτσι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top