Παπαρήγα: ωράριο ζούγκλας προωθεί για τα μαγαζιά η κυβέρνηση

Συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΕΕ

Για «ωράριο ζούγκλας» έκανε λόγο η Γ. Γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, κατά την συνάντησή της με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ωράριο των καταστημάτων.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε συγκεκριμένα:
«Πέρα από τις γενικότερες θέσεις που έχουμε για τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων, ιδιαίτερα για τους μικρούς, στην περίοδο που διανύουμε συγκεντρώνουμε τη προσοχή μας σε δύο πολύ βασικά προβλήματα. Το ένα είναι το φορολογικό και το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας να επικρατήσει ωράριο ζούγκλας. Όλες τις μέρες να είναι τα μαγαζιά ανοιχτά, όχι για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, αλλά κυρίως για να συγκεντρωθεί ο τζίρος σε πολύ λιγότερα χέρια. Φορολογικό και ωράριο, πέρα από όλα τα άλλα πάγια προβλήματα των μικρών επιχειρηματιών, θα λειτουργήσουν κυριολεκτικά εξοντωτικά και θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση στα χέρια λίγων και του τζίρου και του εμπορίου και των προϊόντων και τα λοιπά.

Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κοινός αγώνας ανάμεσα στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργατοϋπάλληλους, με δεδομένο ότι όταν πλήττονται οι εργατοϋπάλληλοι πλήττονται και τα μικρά μαγαζιά και όταν πλήττονται και τα μικρά μαγαζιά χτυπιόνται και οι εργατοϋπάλληλοι. Πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινό αγωνιστικό πλαίσιο, με δυναμικές και ουσιαστικές μορφές πάλης, ούτως ώστε να αντιταχθεί ένα ευρύτερο μέτωπο εναντίον αυτών των επιλογών, οι οπο��ες δυστυχώς είναι επιλογές που προϋπήρξαν της κρίσης. Η κρίση επιταχύνει την προώθησή τους και γενικότερα στο πλαίσιο της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ελλάδα επιταχύνονται λόγω του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολουμένων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top