Η άγνωστη (έμμισθη;) σχέση Παπαντωνίου-Βαρουφάκη και οι εξονυχιστικές έρευνες του ΣΔΟΕ!

Ιδρυτικό μέλος ιδρύματος του πρώην Υπουργού ο γνωστός οικονομολόγος

Η άγνωστη (έμμισθη;) σχέση Παπαντωνίου-Βαρουφάκη και οι εξονυχιστικές έρευνες του ΣΔΟΕ!

​O αντιμνημονιακός καθηγητής Οικονομικών που έγινε διάσημος τα τελευ��αία 3 χρόνια από τις οικονομικές του θεωρίες σχετικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, κύριος Γιάννης Βαρουφάκης, που συχνά τον βλέπουμε στα τηλεοπτικά παράθυρα να εκφράζει τις ενστάσεις του για την «συνταγή» που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα, συμμετείχε μεταξύ άλλων και στο ίδρυμα του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, που ερευνάται εξονυχιστικά από το ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες!!!

Ο γνωστός οικονομολόγος που ΤΩΡΑ «φωνάζει» για τις τακτικές και τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, στην οποία μετέχει και το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως μόνο ένα σχέδιο Μάρσαλ θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από την βαθιά κρίση, συνεργαζόταν δηλαδή στενά με τους ανθρώπους που διακυβέρνησαν τη χώρα λίγο πριν βουλιάξει το καράβι…

«Για όποιον ενδιαφέρεται: Ναι, συμμετείχα στην ιδρυτική συνάντηση του ΚΕΠΠ με πανεπιστημιακούς όπως ο Γ.Α. Μαγκάκης, Γ. Κριμπάς, Π. Κορλίρας. Όταν κατάλαβα ότι δεν είχε σοβαρό επιστημονικό αντικείμενο (πέραν της προβολής του Γιάννου Παπαντωνίου) δεν ξαναπήγα. Αυτά! Πως μπορούσα να αποχωρήσω επίσημα όταν δεν είχα επίσημη θέση. Δεν ήμουν στο ΔΣ ούτε σε κάποια επιτροπή για να παραιτηθώ» έγραψε ο καθηγητής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής που ίδρυσε ο πρώην υπουργός! Λέξη ωστόσο δεν γράφτηκε από τον κ.Βαρουφάκη για την παρουσίαση των βιβλίων του από το ΚΕΠΠ τον Απρίλιο του 2008!!! Δεν υπήρχε δηλαδή σοβαρό επιστημονικό αντικείμενο, όταν το ΚΕΠΠ παρουσίαζε τα «θεωρία των Παιγνίων: θεωρία που φιλοδοξεί να ενοποιήσει τις κοινωνικές επιστήμες» και «Πολιτική οικονομία: Η οικονομική θεωρία στο φως της κριτικής»;;;;;;;

Και βεβαίως δεν είναι ΚΑΚΟ ή ΠΑΡΑΝΟΜΟ να συμμετέχει κανείς σε κάποιο ίδρυμα και να δίνει τα «φώτα» και τις «γνώσεις» του, ΟΜΩΣ… τι γίνεται όταν το ίδρυμα, οι δράσεις του και οι πηγές χρηματοδότησης αυτού… μπαίνουν στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ;;;;; Σε μια τέτοια περίπτωση, ειδικά όταν για πάνω από δύο χρόνια συμμετέχεις στο υπό εξέταση ίδρυμα …. σε παίρνει η «μπάλα», ακόμη και αν δεν την έχεις κλωτσήσει ΠΟΤΕ !!!

Ο γνωστός οικονομολόγος μάλιστα ήταν ενός εκ των ιδρυτικών μελλών του ΚΕΠΠ το οποίο έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πολλές ημερίδες, δημόσιες εκδηλώσεις και συνέδρια.

Εκτός από τον κ.Βαρουφάκη, πίσω από την ίδρυση του ΚΕΠΠ όπως προκύπτει από τον ιστότοπο του βρίσκονται ο Σπύρος Τραυλός, πρώην γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δεξί χέρι του κ.Παπαντωνίου όταν εκείνος αντικατέστησε στην υπουργική καρέκλα τον κ.Τσοχατζόπουλο, ο Κώστας Ζώρας, πρώην ΓΓ Διοίκησης και Οργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών που είχε εκδιωχθεί με την κατηγορία της πλαστογραφίας όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Παναγιώτης Κορλίρας, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο της Ιονικής τράπεζας ως πρώην διοικητής της !!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top