Ανοίγει τον φάκελο «επενδύσεις» ο Σαμαράς: Συναντά σήμερα εκπροσώπους πολυεθνικών

Ενίσχυση του fast track και άρση της γραφειοκρατίας τα «όπλα» της κυβέρνησης

Ανοίγει τον φάκελο «επενδύσεις» ο Σαμαράς: Συναντά σήμερα εκπροσώπους πολυεθνικών
Τον φάκελο «επενδύσεις» ανοίγει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα συναντηθεί με εκπροσώπους πολυεθνικών κολοσσών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, τώρα ξεκινά ο μαραθώνιος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ο ίδιος με βλέμμα στραμμένο στους 2 μεγάλους στόχους της κυβέρνησης, την ανάσχεση της ύφεσης και τη μείωση της ανεργίας, θέλει να εκπέμψει σαφή σημάδια οικονομικής αλλά και πολιτικής σταθερότητας στην αγορά. Κοινώς, να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι επενδυτικά ασφαλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη, σχέδιο που διευκολύνει τόσο την διεύρυνση των δραστηριοτήτων των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αλλά και θα προσελκύσει νέους επενδυτές στην αγορά. Σε αυτό περιλαμβάνεται ενίσχυση του fast track, άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων αλλά και ρυθμίσεις για την πρόσβαση στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 9, θα λάβουν μέρους εκπρόσωποι από εταιρείες όπως η COSCO, η Novartis, η Procter&Gamble, η Vodafone, η Unilever, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Nestle, η Philip Morris-Παπαστράτος, η BIC VIOLEX, η Pepsico κλπ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top