Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκταμίευση της δόσης

«Η αποτυχία της μείωσης του χρέους θα οδηγήσει σε νέα μνημονιακά μέτρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκταμίευση της δόσης
«Η εθνική “επιτυχία” της κυβέρνησης συνίσταται στο τρίπτυχο δόση για τις τράπεζες και τους δανειστές, μνημονιακή θηλιά και εποπτεία στην οικονομία, νέα μέτρα λιτότητας για τους εργαζομένους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ανακοίνωσή του για την εκταμίευση της δόσης και τις πολιτικές εξελίξεις.

«Η εκταμίευση της δόσης δεν πρόκειται να ανακόψει τον κατήφορο και δεν πρόκειται να προσφέρει την αναγκαία ρευστότητα σε μια οικονομία που καταρρέει. Το χρέος όχι μόνο δεν καθίσταται βιώσιμο, αλλά η αποτυχία της μείωσής του θα οδηγήσει σε μια εκ νέου αναγκαιότητα για μνημονιακά μέτρα το επόμενο διάστημα» προσθέτει.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για κοινωνικά δίκαιη λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αντίθετα, υπάρχει μόνο ύφεση, ανεργία, κοινωνική διάλυση».

Τέλος, αναφέρει ότι «στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητ��ς, απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είναι η ανατροπή των μνημονίων και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής προς όφελος των εργαζομένων. Βασικοί της άξονες, η ανάπτυξη και η προστασία της εργασίας, η αναδιανομή του πλούτου, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top