Τσίπρας: «Ο Σαμαράς δεν είναι Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης. Ηρώδης είναι»

Ξεκίνησε την περιοδεία του σε Βραζιλία και Αργεντινή

Σκληρή κριτική προς τη συγκυβέρνηση, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε, μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο, ενωτικό και δημοκρατικό φορέα της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «δοσο-εξαρτημένη» τη συγκυβέρνηση, λέγοντας πως:

«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά.Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο. Γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ��ς κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως:

«Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Αγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως «το 2013 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία. Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης».

Σήμερα ξεκινά την περιοδεία του σε Βραζιλία και Αργεντινή:

Η αντιπροσωπεία του Αλέξη Τσίπρα, αποτελούμενη από τους Νίκο Χουντή, Ευρωβουλευτή, Γιάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο της Βουλής, Κώστα Ήσυχο, υπεύθυνο Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Κώστα Αθανασίου, διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επισκέπτεται σήμερα τη Βραζιλία και την Αργεντινή [15/12- 20/12 (Σαο Πάολο, Μπραζίλια), 20- 27/12 Μπουένος Αιρες), κατόπιν πρόσκλησης του κυβερνώντος κόμματος (Κόμμα Εργαζομένων-PT) και της Γερουσίας, αντίστοιχα.

Η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, όπως και με εκπροσώπους κομμάτων της Αριστεράς, κινημάτων και την ελληνική ομογένεια.