Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα για τη σφαγή στο «Newton»

Διεθνής αποτροπιασμός-Συλληπητήρια στέλνουν στις ΗΠΑ οι ηγέτες

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα για τη σφαγή στο «Newton»

Αποτροπιασμένη και σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από το απίστευτο μακελειό στο Newton του Connecticut.

Ο ένας μετά τον άλλον, οι ηγέτες απ΄όλο τον κόσμο, έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους, αλλά και να στείλουν συλλυπητήρια στις ΗΠΑ και στις οικογένειες των θυμάτων.

Για «σοκ και φρίκη» μιλά η Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Θέλω να εκφράσω το πόσο έχω σοκαριστεί μετά το τραγικό μακελειό στο σχολείο στο Κονέκτικατ σήμερα. Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειές τους και τον αμερικανικό λαό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε η Κάθριν Άστον, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο (πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής):

«Με μεγάλη έκπληξη και φρίκη πληροφορήθηκα για το τραγικό μακελειό στο Κονέκτικατ. Νέες ζωές, φορείς ελπίδας καταστράφηκαν».

Μπαν Κι Μουν (Γενικός Γραμματέας Ο.Η.Ε):

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους εκείνους που έχουν τραυματιστεί από αυτό το φρικτό έγκλημα» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο και αποτρόπαιο το μαζικό φονικό».

Φρανσουά Ολάντ (Πρόεδρος Γαλλίας):

Με ανοικτή επιστολή του στον Ομπάμα, λέει: «Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και το σοκ για αυτή την πράξη απερίγραπτης βίας στο δημοτικό σχολείο που άφησε τόσα θύματα».

Ντέιβιντ Κάμερον(Βρετανός πρωθυπουργός):

«Οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και όσους έχασαν τους αγαπημένους τους. Είναι σπαρακτικό να σκεφτόμαστε όλους εκείνους που έχασαν τα παιδιά τους τα οποία είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους».

Τέλος, τα συλληπητήρια της έστειλε και η Βασίλισσα Ελισάβετ:

«Έχω βαθιά συγκλονιστεί και λυπηθεί από την είδηση για τις απώλειες τόσων ζωών στο Νιούταουν του Κονέκτικατ. Ιδιαίτερα διότι τόσα πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά. Έχετε την ειλικρινή συμπάθεια μου που συμμερίζεται και ο πρίγκιπας Φίλιππος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top