Πρωτοβουλίες για τη νησιά αναλαμβάνει ο Α. Τσίπρας

Μετά τη συνάντηση με φορείς της Λήμνο��

Πρωτοβουλίες για να υποστηριχθούν τα αιτήματα των κατοίκων της Λήμνου δεσμεύθηκε να αναλάβει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του νησιού, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή «οριζόντιων μνημονιακών πολιτικών» στη Λήμνο και τον Αη Στράτη, δύο νησιά που υποστήριξαν ότι «είναι ξεχασμένα από το ελληνικό κράτος».

Οι εκπρόσωποι των φορέων της Λήμνου αναφέρθηκαν στη συγχώνευση του Νοσοκομείου Λήμνου με αυτό της Λέσβου, στην κατάργηση της ΔΟΥ και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, στα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου κ.α.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «με τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές καταστρατηγούνται βασικές διατάξεις τόσο του Συντάγματος όσο και του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου σε ότι αφορά την νησιωτικότητα» και κατηγόρησ�� την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το σημαντικό γεωγραφικό πλεονέκτημα του ελληνικού χώρου σε μειονέκτημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top