Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την απόφαση του Eurogroup

Τι αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή

Την αντίθεσή τους στις ερμηνείες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για την σημασία της σημερινής απόφασης του Eurogroup σχετικά με την εκταμίευση της δόσης από την Ελλάδα εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να παρουσιάσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του και την κυβέρνηση του ως «σωτήρες», πέφτει στο κενό και δεν πείθει κανέναν.

Η «τεχνητή δόση αισιοδοξίας» δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας από την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει την ανεργία, επιτείνει την ύφεση και καταστρέφει τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Ο λαός ωστόσο, με την ενεργή συμμετοχή του θα μετατραπεί σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων για αλλαγή πορείας, ώστε να μην βρισκόμαστε κάθε τόσο στο ίδιο έργο θεατές» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


«Είναι θράσος και πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό η όποια θριαμβολογία για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της, τερματίζοντας την πολιτική του μνημονίου» ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top