«Χρυσάφι» τα αυγά: Στα 1,25 ευρώ την Παρασκευή, στα 2,73 ευρώ τη Δευτέρα!

Η αύξηση ξεπερνά και το 118%

Για μεγάλες αυξήσεις σε προϊόντα, όταν αυτά βγουν από το «Καλάθι του Νοικοκυριού», κάνουν λόγο καταναλωτές / Βίντεο: Mega

Το φαινόμενο να εκτοξεύεται η τιμή σε προϊόντα, μόλις αυτά βγουν από το «Καλάθι του Νοικοκυριού», καταγγέλλουν καταναλωτές.

Ένα από αυτά είναι τα αυγά, τα οποία τείνουν να γίνουν… είδος πολυτελείας.

Ράδιο Αρβύλα: Η σάτιρα για το «Καλάθι του Νονού» και η απάντηση Άδωνι

«Δεν μπορεί ένα αυγό, που την Παρασκευή είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, την Δευτέρα, να παίρνει 120% αύξηση», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στο Mega.

Απορρυπαντικά: Ακριβότερα ακόμη και κατά 361% στην Ελλάδα! 

Συγκεκριμένη εταιρεία σε συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είχε την εξάδα των αυγών στο 1,25, όσο ήταν μέσα στα προϊόντα του Καλαθιού του Νοικοκυριού, και στη συνέχεια η τιμή πήγε στα 2,73 ευρώ

Συγκεκριμένη εταιρεία σε συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ είχε την εξάδα των αυγών στα 1,25 ευρώ, όσο ήταν μέσα στα προϊόντα του Καλαθιού του Νοικοκυριού. Η τιμή, ωστόσο, πήγε τη Δευτέρα, αφού βγήκε από το Καλάθι στα 2,73 ευρώ.

Δώρο Πάσχα 2023: Πότε θα πληρωθεί – Πόσα θα πάρετε

Η διαφορά είναι στα 1,48 ευρώ, με την αύξηση να φτάνει το 118,4%.

«Υπάρχει ελεύθερη αγορά. εμείς λέμε ότι είναι ασύδοτη η αγορά, γιατί εάν υπήρχε έλεγχος το υπουργείο Ανάπτυξης θα έβλεπε ότι τη μία μέρα η 6αδα αυγών έχει 1,25 ευρώ και τη Δευτέρα 2,73 ευρώ. Δεν είναι αυτό το περιθώριο κέρδους που είχε πει ο υπουργός», υποστήριξε ο κ. Ραυτόπουλος.