Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ανοικτό για παράταση από Σταϊκούρα

Τι είπε για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Πότε θα ξεκινήσουν

Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2022 άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί παράταση μία με δύο εβδομάδες στη διορία για την καταβολή τους, είπε: «Είναι νωρίς ακόμη. Δεν έχει αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Θα δούμε πώς πηγαίνουν τα έσοδα, θα δούμε πώς πηγαίνει η εκτέλεση προϋπολογισμού. Είναι μια συνάρτηση πολλών διαφορετικών παραγόντων .Πρέπει να συνεκτιμηθούν όλα αυτά». 

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Έρχεται παράταση για την πληρωμή τους

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, απάντησε και στο τι μέλλει γενέσθαι με την πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και συγκεκριμένα εάν θα ανοίξει νωρίτερα από τον Μάρτιο.

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα τα εξοφλήσετε σε 12 δόσεις 

«Επιδιώκουμε να το πετύχουμε αυτό. Nα διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνία. Έχουμε βελτιώσει τα πληροφοριακά συστήματα. Είναι τεχνικό το θέμα που δεν γίνεται . Κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Εύχομαι το συντομότερο δυνατό να το υλοποιήσουμε», σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για την πιθανότητα αντιμετώπισης ενός ολικού lockdown τύπου Ολλανδίας, εφόσον χρειαστεί, είπε: «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις και θα το πράξουμε για όσο χρειαστεί και για όποιο λόγο χρειαστεί και το 2022».