Τουρισμός για Όλους: Παράταση στις αιτήσεις για επιδότηση διακοπών

Πότε θα δοθούν τα voucher

Παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών «Τουρισμός για όλους»  ανακοίνωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου, ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων από πολίτες, των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9.

Όπως είπε η υφυπουργός Τουρισμού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, που σημειώθηκε, αποφασίστηκε  τριήμερη γενική παράταση.

Τουρισμός για όλους: Τα 16 βήματα για την υποβολή της αίτησης

Έτσι, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 10, 11 και 12 Ιουλίου, οι πολίτες ασχέτως του αριθμού του ΑΦΜ τους, μπορούν μα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 200.000 αιτήσεις, ενώ υπολογίζεται πως θα δοθούν ακόμη 50.000 voucher με τις αιτήσεις, που θα υποβληθούν κατά την παράταση της προθεσμίας.

Τουρισμός για όλους: Φθηνές διακοπές σε 1.932 καταλύματα σε όλη τη χώρα

Τα νέα voucher για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών θα δοθούν γύρω στις 5 Αυγούστου.

Παράλληλα, ισχύουν και τα voucher της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως το τέλος του 2021.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 1.932 συνεργαζόμενα (με το πρόγραμμα καταλύματα) για διαμονή 2,3 ή 4 ημερών με κάλυψη του κόστος έως 100%.

Οι δικαιούχοι είναι:

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία.

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

δ) οι συνοδοί «Δικαιούχων» ή «Ωφελουμένων»  ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση, όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση του άρθρου 6.

Ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση όπως θα ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.