Πιστοποιητικό υγείας: Η Ελλάδα στη «βιτρίνα» των ταξιδιωτικών οδηγών

Με μαρμαρόσκονη προσπαθούν να προσεγγίσουν τουρίστες οι Τούρκοι

Πανηγυρική ήταν η υποδοχή του «πιστοποιητικού υγείας» από ταξιδιωτικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδόχους αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες που ανυπομονούν να ταξιδέψουν. Αγαπημένος προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές φαίνεται ότι θα είναι τα ελληνικά νησιά.

Τουρισμός: Αυτά είναι τα «Covid free» νησιά της Ελλάδας

Με τίτλο «5 τρόποι για να σχεδιάσετε την επόμενη ελληνική σας Οδύσσεια», η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής Independent εκθειάζει τα μαγευτικά σοκάκια της Μυκόνου, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, την επιβλητική ατμόσφαιρα της Επιδαύρου, την εξωτική ομορφιά της Χαλκιδικής, την ακαταμάχητη γοητεία της Κέρκυρας.

Σε κοινή τους πανηγυρική ανακοίνωση για το πιστοποιητικό υγείας, πάνω από 60 ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί εκφράζουν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζητούν να διασφαλιστεί η ταχεία εφαρμογή, εγκαίρως για το καλοκαίρι του 2021.

Με... μαρμαρόσκονη προσπαθούν να προσεγγίσουν τουρίστες οι Τούρκοι

Την ίδια ώρα, κάποια ξενοδοχεία στο Μπόντρουμ της Τουρκίας, για να δώσουν άρωμα... Καραϊβικής στις παραλίες τους, τις γεμίζουν...  μαρμαρόσκονη. 

Η απάτη δεν είναι αθώα, καθώς η μαρμαρόσκονη κολλάει στα πνευμόνια, περιέχει καρκινογόνες ουσίες, ενώ προκαλεί και καταστροφή στη θάλασσα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star